Bakkenbezoek

Een mooie en leerzame activiteit van Keizer Lotus is het bakkenbezoek bij een van de leden aan huis. Zo'n 5 tot 6 keer per jaar, meestal op de vrijdagavond vóór de maandelijkse bijeenkomst, gezellig onder het genot van een kop koffie (of iets anders) bij een aquarium of terrarium ervaringen uitwisselen over alles wat ook maar in de verste verte met aquarium houden te maken heeft. 


Het is een uitstekende gelegenheid om, zeker voor nieuwe leden, ervaring op te doen en uit te wisselen met andere liefhebbers. Vooral de tips van de "oude rotten" zijn nooit weg. Meestal betreft het dingen die je vooral niet moet doen bij een bepaald probleem. Soms krijg je mogelijke oplossingen te horen of manieren om je probleem te lijf te gaan. Iedereen pikt er uit wat hij denkt te kunnen gebruiken.

Het meenemen van je partner is zeker aan te bevelen want hij of zij kan dan kennis maken met de andere "lotgenoten" en horen met welke problemen ook anderen soms te maken hebben. In de praktijk komt het erop neer dat zij daarna vaak meer begrip kunnen opbrengen voor de beslommeringen die deze hobby soms nu eenmaal met zich meebrengt. Denk maar eens aan het geknoei met water en zand of het kweken van fruitvliegjes als voer voor vissen of terrariumdieren.


Voor de gastheer en gastvrouw van de avond is het belangrijk om de mening over hun vivarium te horen van de bezoekers. Hints hoe het geheel misschien nog fraaier te maken is zijn natuurlijk altijd welkom. Als gastheer hoef je zeker geen top aquarium of terrarium te hebben, een vivarium van mindere kwaliteit is zeker zo leerzaam. De variatie aan onderwerpen die besproken worden is groot. Beplanting, dieren, verlichting, filtering, techniek alles komt aan bod. Ook de plaats in de huiskamer is soms een onderwerp van gesprek.

Kortom een bakkenbezoek is een uitstekende gelegenheid om nader kennis te maken met de andere leden van de vereniging, iets wat soms op de drukke maandelijkse bijeenkomsten niet altijd goed mogelijk is.

Copyright © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door:  Piet Vergoossen

Laatste update: 28 - 3 - 2023