Onze landskampioenen

In ons 50 jarig bestaan heeft Keizer Lotus al diverse malen een landskampioen binnen haar gelederen gehad. Om in de hobby zo ver te komen moet er eerst een heel traject worden afgelegd. De beste aquaria of terraria van elke categorie uit de 15 aangesloten landelijke districten mogen meedoen aan de landelijke huiskeuring waarvan de uitslag elk jaar op de Nationale Aqua Terradag bekend wordt gemaakt. Van degene die hier een landskampioenschap behaald mag men daarom terecht stellen dat hij in het bezit is van het mooiste vivarium van Nederland want hij heeft dan vele tientallen vivaria in den lande achter zich gelaten.


De keuringen en de landskampioenen binnen Keizer Lotus hebben er voor gezorgd dat er door de jaren heen een zeer brede kennis gegroeid is over het op een moderne en vooral verantwoorde manier houden van een aquarium of terrarium.


De eerste kampioen van de vereniging was Theo Meeks die in 1984 met zijn Tanganjika aquarium het landskampioenschap behaalde. In zijn aquarium was op een heel gedurfde manier een grote kei kort bij de voorruit geplaatst die daarmee voor een enorme diepte in het aquarium zorgde. Deze manier van een Tanganjika aquarium inrichten werd door andere liefhebbers nogal eens overgenomen en over het begrip “de kei van Thei” wordt heden ten dage nog steeds gesproken.


De landskampioenen van Keizer Lotus

De complete kampioenschappenlijst ziet er als volgt uit:

1984 Theo Meeks in de categorie speciaal aquaria

1985 André Ruijten in de categorie gezelschapsaquaria

1995 Jules Hecker in de categorie speciaal aquaria

1996 Theo Meeks in de categorie terraria

1997 Crit Venner in de categorie zee aquaria

1998 Crit Venner in de categorie zee aquaria

2000 Leo Crutzen in de categorie gezelschapsaquaria

2001 Piet Vergoossen in de categorie terraria

2005 Ben Courage in de categorie terraria

2006 Hans Dohmen in de categorie terraria

2011, 2012 en 2013 Ben Courage in de categorie terraria

2014 Theo Denis in de categorie vijvers

Copyright © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door:  Piet Vergoossen

Laatste update: 28 - 3 - 2023