Op een aantal van onze maandelijkse bijeenkomsten proberen we om een spreker te vinden die ons een lezing kan geven over een onderwerp dat in de breedste zin van het woord met de natuur te maken heeft.  


In 2020 en 2021 hebben door corona veel bijeenkomsten geen doorgang kunnen vinden maar vanaf 2022 zijn we weer langzaam gestart. De afgelopen jaren hebben we naast onze andere activiteiten onder andere de volgende lezingen gehad:


- Ton Vranken uit Susteren met een door hem zelf gemaakte film met als titel “Rond beken en poelen in het smalste stukje Nederland”


- In 2019 was Tim Möhlmann op bezoek die een heel boeiende lezing gaaf over mieren en hun sociale gedrag en mieren houden als hobby


- Een regelmatige spreker is Olaf Op den Camp. De heer Op den Camp is verbonden aan het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg en heeft een uitgebreide lijst met natuurlezingen met een breed scala aan onderwerpen. Ook voor dit jaar staat hij weer op ons programma.


- Een andere regelmatige gast bij onze vereniging is Henk van Dijk, een gepassioneerde natuurfotograaf die ons al vaak heeft laten genieten van zijn mooie door hem gemaakte opnames gemaakt tijdens zijn fotoreizen.


- Op de bijeenkomst van maart 2023 was Math de Ponti uit Roermond te gast met een interessant verhaal over de bron van de Maas bij Langres en de lus van Linne.


- De heer Laurens-Jan Nederlof, werkzaam in dierenpark Blijdorp heeft in 2015 een lezing gegeven over de vlinders in de vlindertuin Amazonica en de Victoriaserre en wat er bij komt kijken om een vlinderbestand in stand te houden.

  Laatste update website 19 november 2023

Copyright © Alle rechten voorbehouden. Piet Vergoossen